Καλαντζάκου vs Σπανού στον Real fm για τις ευρωεκλογές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Σπανού και η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ιωάννα Καλαντζάκου, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, εν όψει ευρωεκλογών.

«Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Το ζήτημα της μείωσης μισθών, συντάξεων, το ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε αρχικά η κ. Σπανού από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Σε πολύ κρίσιμο»

«Δεν θέλω να κρίνω την παρέμβαση του ΔΝΤ, ενδεχομένως δεν έπρεπε να γίνει, αλλά αυτή η παρέμβαση αναγνωρίζει και μια φερεγγυότητα της χώρας μας. Ενδεχομένως επικυρώνει το έργο του Σαμαρά, ότι ο πολιτικός δρόμος που ακολουθεί θα οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς ευημερίας», τόνισε η κ. Καλαντζάκου σχετικά με την παρέμβαση του ΔΝΤ για τις Ευρωεκλογές», απάντησε η κ. Καλαντζάκου και συνέχισε:

«Δεν θα έπρεπε να γίνει, αλλά είναι τόσο σημαντικές αυτές οι Ευρωεκλογές, διότι θα πρέπει να δώσει ο λαός την εντολή σταθερότητας και θα πρέπει να αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έχει γίνει έργο».

«Θεωρώ προσβλητική για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, τις παρεμβάσεις των ξένων για τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας. Αν λέει το ΔΝΤ ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο, είναι κάτι το αντικειμενικό. Αυτό δεν σημαίνει συμφωνία με τις πολιτικές και τις θέσεις του ΔΝΤ», απάντησε η κ. Σπανού και συνέχισε:

«Όχι απλώς δεν έχει γίνει κάτι θετικό αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ούτε σε οικονομικό επίπεδο. Το χρέος έχει αυξηθεί και σαν ποσοστό του ΑΕΠ και σαν απόλυτο νούμερο. Το κυριότερο όμως είναι οι άνθρωποι. Στην Ελλάδα δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι».

«Η καλυτέρευση των οικονομικών δεικτών απέχει από τα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία του κάθε Έλληνα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Μείωση της φορολογίας, επιμήκυνση ώστε να γίνει βιώσιμο το χρέος. Εμείς δεν θα ασκήσουμε μνημόνια. Θα κινηθούμε μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», απάντησε στη συνέχεια η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε:

«Που είναι αυτές οι περίφημες συμμαχίες που θα καταργούσαν τα μνημόνια όπως ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας; Δεν είναι αξιόπιστη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανονικά, αυτό το κοινωνικό μέρισμα, θα έπρεπε να έχει την ίδια αντιμετώπιση όπως ο μισθός. Κακώς το κατέσχεσαν», σχολίασε η κ. Καλαντζάκου σχετικά με ορισμένες τράπεζες που κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα.

«Ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει ανάλογα με αυτό που πιστεύει ότι θα μπορέσει να του εξασφαλίσει να ζήσει καλύτερα», τόνισε στη συνέχεια η κ. Σπανού.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.