Ακραίως Καλαντζάκου

Στο «Ακραίως»: Αντί να παραιτηθεί η Δούρου για το Μάτι, είναι εκ νέου υποψήφια

«Η Πολιτεία πρέπει να δώσει εκείνα τα κίνητρα στις γυναίκες να ενδυναμωθεί η γεννητικότητα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Η κυβέρνηση και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου βρέθηκε στο στόχαστρο της γνωστής δικηγόρου και υποψήφιας με τη ΝΔ, Ιωάννα Καλαντζάκου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τους χειρισμούς τους στην τραγωδία στο Μάτι.

«Αντί να πουν ένα απλό συγγνώμη, αντί να παραιτηθεί η κ. Δούρου είναι εκ νέου υποψήφια» τόνισε η κ. Καλαντζάκου και συνέχισε: «Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι οργισμένος, ο θάνατος και η καταστροφή δεν έχουν αναστολή. To πόρισμα των εισαγγελέων αναφέρεται στο μέγεθος της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού, της προχειρότητας. Εγώ θα προσθέσω και το θράσος της συνέντευξης εκείνης της νύχτας, που προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας ότι είχαν λάβει όλα τα μέτρα».

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε και ο πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας. «Να υπενθυμίσω και τις δηλώσεις του κ. Τόσκα που κάλυπτε ο κ. Τσίπρας πριν τον παραιτήσει αναγκαστικά. “Δεν μπορώ να βρω επιχειρησιακό λάθος”’ έλεγε».

Η κ. Καλαντζάκου επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην ξανασυμβούν παρόμοιες καταστροφές. «Το σύστημα της ΓΓΠΠ πρέπει να βελτιωθεί, να υπάρξει συντονισμός και οργάνωση για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Χρειάζεται αναβάθμιση ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος. Η χώρα μας έχει πρόβλημα με τις φωτιές το καλοκαίρι».

Το στέλεχος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην Ημέρα της Γυναίκας, σημειώνοντας πως «Η προσπάθεια που καταβάλλεται ακόμα είναι για την ισότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι γυναίκες είναι ο πυλώνας της οικογένειας και έχουν πολλούς ρόλους. Πρέπει να έχουν ισότιμη μεταχείριση και στον εργασιακό τους χώρο».

Παράλληλα ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα της χώρας, την υπογεννητικότητα και ζήτησε: «Η Πολιτεία πρέπει να δώσει εκείνα τα κίνητρα στις γυναίκες να ενδυναμωθεί η γεννητικότητα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Άρθρο: newpost.gr