Ιωάννα Καλαντζάκου

“Παρακμή και ασφυξία…”

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και κοινωνικό πρόσωπο της «πρώτη φορά αριστεράς» κατέρρευσαν.

«Το ύφος είναι ο άνθρωπος», είχε πει ο ακαδημαϊκός Μπυφόν. Ισχύει και για τις κυβερνήσεις. Είναι ό,τι δείχνει το ύφος των «πρωταγωνιστών» τους. Η ευτέλεια των πράξεων και δηλώσεων των στελεχών και των πρόθυμων ακολούθων του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά την ευτέλεια της κυβέρνησης. Τα έργα και οι ημέρες τους, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και ατομικό, δείχνουν σε τι βάλτο πολιτικής και ηθικής παρακμής έχει οδηγήσει τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και κοινωνικό πρόσωπο της «πρώτη φορά αριστεράς» κατέρρευσαν. Και η δυσοσμία του τέλματος και της έλλειψης κάθε ηθικής πνίγει τους Έλληνες ακόμη περισσότερο και από την οικονομική καταστροφή και την προσβολή των πατριωτικών και εθνικών τους αισθημάτων.

Ο πολίτης της χώρας, που παλεύει να επιβιώσει υπό συνθήκες ανεργίας και υπερφορολόγησης, που αγωνιά να σώσει την κατοικία του από τα δάνεια και τις οφειλές προς το Δημόσιο, πληροφορείται ότι υπουργός έλαβε καταναλωτικά δάνεια εκατό χιλιάδων ευρώ από προβληματική τράπεζα με διοίκηση που φέρει έντονο κυβερνητικό ίχνος. Ότι τα έλαβε με μόνη εγγύηση ένα σπίτι ήδη υποθηκευμένο από προηγούμενο δάνειο, τη στιγμή που οι τράπεζες βρίσκονται σε αδυναμία δανεισμού οιουδήποτε «κοινού» πολίτη. Και ότι ο ίδιος υπουργός στη συνέχεια τόλμησε να τηλεφωνήσει απειλητικά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι θεσμοθετημένα ανεξάρτητη από την κυβέρνηση, ηχογράφησε παράνομα τη συνομιλία και τη διοχέτευσε, υπερήφανος (!) για την πράξη του, στον Τύπο, ενέργεια που αποτελεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Έλληνας, που αγωνίζεται, βλέπει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης να αλληλοεκβιάζονται και να αλληλοαπειλούνται με ύφος και τρόπο που θυμίζει συμπεριφορές μαφίας. Βλέπει βουλευτές να θυσιάζουν την ψήφο τους για εθνικά ζητήματα χάριν της καρέκλας. Να αλλάζουν κόμμα, να μεταπηδούν ή να …χρησιδανείζονται στον αντίπαλο, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολυπόθητη «πεντάδα» του κ.Καμμένου. Να δίνουν πληρεξουσιότητα εν λευκώ ότι θα ψηφίσουν όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια πριν ακόμη τα δουν, καταπατώντας το συνταγματικό τους καθήκον να κρίνουν κατά συνείδηση σε κάθε θέμα. Να αποδέχονται υπουργικά αξιώματα ενώ μέχρι πρότινος καθύβριζαν την κυβέρνηση. Να γελοιοποιούν το λειτούργημά τους και τους εαυτούς τους με …κουραμπιέδες, γκαζόζες και βλάβες αυτοκινήτου.

Το ήθος και ύφος του κ. Πολάκη αντανακλά τη συνολική πολιτική αισθητική της κυβέρνησης και την έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς που τη διέπει. Ευτέλεια και υποκρισία. Θεσμική εκτροπή. Εργαλειοποίηση των κορυφαίων θεσμών του πολιτεύματος. Απαξίωση και κατασυκοφάντηση των αντιπάλων, ακόμη και με παρεμβάσεις στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να επιτευχθεί η σπίλωσή τους. Τακτικισμοί και ακροβασίες σε βάρος της Βουλής, της Δικαιοσύνης, των εθνικών θεμάτων, της οικονομίας. Σε βάρος της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι που δηλητηρίασαν το κύρος του κοινοβουλευτισμού υβρίζοντας τους αντιπάλους τους ως γερμανοτσολιάδες, Τσολάκογλου και Μερκαλιστές, αποκαλύφθηκαν ως η ενσάρκωση της ανηθικότητας, της συναλλαγής και της ευτέλειας. Ευτέλειας που γεννά αίσθημα ασφυξίας και παρακμής. Ευτέλειας που δεν αντιπροσωπεύει τους Έλληνες.

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχάσει το σημερινό τέλμα. Όχι για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξαναπέσει η τύχη της Ελλάδας στα χέρια τέτοιων ανθρώπων.

Άρθρο στο kifissia24.gr