Οι ευρωεκλογές «ψήφος εμπιστοσύνης»

Την άποψη ότι οι ευρωεκλογές έχουν μείζον πολιτικό διακύβευμα εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου.

Σε συνέντευξή της επεσήμανε πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα στείλει μήνυμα «πολιτικής σταθερότητας και θα δώσει εντολή συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου που έχει ήδη αρχίσει να καρποφορεί».

Όπως τόνισε η κ. Καλαντζάκου το «αποτέλεσμα θα εμπεριέχει μεν και δικαιολογημένη κόπωση από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά θα εκφράζει, κατά κύριο λόγο, την πίστη στην προοπτική ανάκαμψης που ήδη διανοίγεται. Θα συνιστά έτσι «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβερνητική πολιτική που χαράσσει το μόνο, δύσκολο μεν, πλην όμως ασφαλή δρόμο».

Όσο για το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα επηρεάσει τις εξελίξεις η κ. Καλαντζάκου είπε πως «η ρητορική της αντιπολίτευσης έχει κινηθεί στη βάση της ριζικής ανατροπής και της γενικής αποδοκιμασίας, με επίκληση της δήθεν κοινωνικής κατάρρευσης. Υποτίθεται ότι ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει τις πρώτες εκλογές από τις διπλές κάλπες του 2012, ώστε να εκφραστεί «το ρεύμα της οργής» και να «συντριβούν» οι κυβερνητικές πολιτικές».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν το κλίμα αυτό δεν αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές, αν δηλαδή επαληθευτεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων που καθιστούν αμφίβολη ακόμη και την πρώτη θέση, πόσω μάλλον τη μεγάλη διαφορά, θα πρόκειται για στρατηγική ήττα της αντιπολίτευσης και, αντιθέτως, για αναγνώριση των καρπών που αποδίδουν οι θυσίες του ελληνικού λαού στο πλαίσιο μιας εθνικής προσπάθειας εξορθολογισμού των δημοσιονομικών μεγεθών».

Χωρίς περιστροφές μάλιστα τόνισε πως «το ερώτημα λοιπόν είναι ευθύ: Ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα για τα συμφέροντα της χώρας σε μια ενωμένη Ευρώπη σύνθετων θεσμικών και διπλωματικών ισορροπιών; Η απάντηση πρέπει μάλλον να διαμορφώσει και την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Η άποψή μου είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς τα κατάφερε και με το παραπάνω. Διαπραγματευόμαστε πλέον για την ελάφρυνση του χρέους από θέση ισχύος».

Εξυγίανση σε όλους τους τομείς: Οικονομικούς δείκτες και νοοτροπίες
Για την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Ιωάννα Καλαντζάκου το μέλλον δεν ταυτίζεται μόνο με την οικονομική ανάκαμψη . «Απαιτείται και αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα, εξυγίανση δηλαδή όχι μόνο των δεικτών, αλλά και των δομών. Βλέπω με μεγάλη ικανοποίηση μια νέα γενιά ανθρώπων στον κόσμο των επιστημών, του επιχειρείν και της τρέχουσας καθημερινότητας να αποστρέφονται τις νοσηρές πρακτικές του παρελθόντος. Αν εμπεδωθεί αυτό το κλίμα στη δημόσια ζωή, θα έχουμε θέσει τις βάσεις για να αποφύγουμε στο μέλλον κρίση ανάλογη αυτής από την οποία εξερχόμαστε»,τόνισε.

Η κ. Καλαντζάκου, υπογράμμισε ωστόσο πως πέρα από την εθνική σημασία οι εκλογές παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς «με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, αναβαθμίστηκε ο νομοθετικός ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στη λήψη των αποφάσεων για μείζονα ζητήματα της καθημερινής ζωής. Πρέπει επομένως να αντιληφθούμε ότι η σύνθεσή του και ο συσχετισμός των δυνάμεων σ’ αυτό επιδρούν έμπρακτα στο μέλλον μας».

πηγή: newpost