Η Ιωάννα Καλαντζάκου στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών

Την οικία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών επισκέφθηκε προ ημερών η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, Δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, ύστερα από πρόσκληση του αδελφού του πρώην υπουργού κ. Αχιλλέα Καραμανλή.

Η κ. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, κατά την περιοδεία της στη Λαμία επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ στη Λαμία, ενώ επισκέφθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο όπου αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο κ. Θανάση Μακρυγιάννη και μέλη του προεδρείου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από τις παρεμβάσεις της τρόικας και της ΕΕ. Επίσης έδωσε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Μετά τη Λαμία, η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη όπου παραβρέθηκε στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης όπου είχε συνομιλία με το προεδρείο σχετικά με τα φορολογικά και ασφαλιστικά προβλήματα των δικηγόρων. Ακόμη, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Γιάννη Ιωαννίδη και παρέστη σε εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου κ. Σταύρου Καλαφάτη. Επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου έδωσε συνέντευξη σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ακολούθως η υποψήφια ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τους επικεφαλής των συνδέσμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ και συζήτησε τα νομικά προβλήματα που απασχολούν την ομάδα και συγκεκριμένα τη ρύθμιση του χρέους προς το Δημόσιο καθώς και τα πολεοδομικά ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στον δήμο Θέρμης.

Το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη μετέβη στην Κατερίνη όπου παρέστη στην εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Σάββα Χιονίδη και έδωσε προγραμματισμένη συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Σάββατο 17 Μαΐου η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη μετέβη στις Σέρρες όπου επισκέφθηκε το Εργατικό κέντρο και αντάλλαξε απόψεις με τους Προέδρους της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ για οικονομικά ζητήματα και ιδιαίτερα για τις προοπτικές ανάπτυξης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια είχε συνάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο με την Γεν. Γραμματέα κ. Κυριακή Μηλίγκα με την οποία συζήτησαν τις δυνατότητες ενίσχυσης των εξαγωγών με εκμετάλλευση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε όλους τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σερρών παρουσία τοπικών βουλευτών. Στη συνέντευξή της η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη υπογράμμισε ότι η απλή δημοσιονομική ανάκαμψη δεν έχει καμία αξία αν δεν γίνει σύντομα πραγματική ανάπτυξη που θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο και την εισοδηματική αξιοπρέπεια των πολιτών. Η κοινωνία, τόνισε, έχει φτάσει στα όρια των αντοχών της – είναι καιρός να γευτεί τους καρπούς των θυσιών της.

Στη συνέχεια η υποψήφια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτη Καρίπογλου και μέλη του προεδρείου, καθώς και με τον Πρόεδρο των Δικαστικών υπαλλήλων, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του κλάδου. Η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις σε όλους τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης.