ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Μεσσηνία και είναι κόρη του Δικηγόρου Χρήστου Καλαντζάκου. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Είναι μαχόμενη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ειδικεύεται στο Εμπορικό, Πτωχευτικό και Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο.

Εκλέγεται Σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) από το 1990 μέχρι και το 2017. Ήταν πάντα μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και κατά τις τριετίες 2002-2005 και 2011-2014 ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις περισσότερες Ειδικές Επιτροπές του. Διετέλεσε Μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ.Α. ως Ταμίας κατά την τριετία 2005-2008, ως Γενική Γραμματέας κατά την τριετία 2008-2011, ως Β΄Αντιπρόεδρος κατά την τριετία 2011-2014 και ως Α’ Αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και το 2017. Ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Υπήρξε μέλος του τελευταίου (2007- 2009) Δ.Σ. των Ολυμπιακών Αερογραμμών Α.Ε. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ στις ευρωεκλογές το 1994 , υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ στις εκλογές του 2009 και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ στις ευρωεκλογές του 2014 .

Εν ενεργεία μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Κατά την διετία 2005-2007 συμμετείχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά Συνέδρια του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων καθώς και άλλων Επιστημονικών Σωματείων και Φορέων. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. και από το 2011 επικεφαλής του Β’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. Έχει δημοσιεύσει  επιστημονικές γνώμες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο επί διαφόρων νομικών θεμάτων, κυρίως εμπορικού , πτωχευτικού, ποινικού, εργατικού δικαίου καθώς και επί των νομοθετικών εξελίξεων αναφορικά με το Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης και Εξυγίανσης Επιχειρήσεων.  Τέλος έχει εκφωνήσει ομιλίες σε σχέση με την ερμηνεία ειδικών νομοθετημάτων για την ρύθμιση οφειλών μικρών επιχειρήσεων, ρύθμιση κόκκινων δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων κ.α., καθώς και σχόλια επί σχεδίων Π.Δ όπως π.χ. για την ρύθμιση του επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας.